Koulutus

Kansainvälisiä koulutustilaisuuksia sekä muita kokouksia. Kotimainen koulutus etusivulla

The 13th Congress of ECCO

14-17.2.2018 Wien

Tampereen yliopistosairaala järjestää yhteistyössä Tukholman Karoliinisen yliopistosairaalan kanssa

Suomalais-ruotsalainen ERCP -peruskurssi ”Finnkampen” 2018

21.-23.3.2018, Hotel Balingsholm, Huddinge, Sweden

Kurssi koostuu luennoista, potilastapauksista sekä käytännön harjoituksista oikeilla ERCP-instrumenteilla ja malleilla. Tavoitteena on, että jokaisesta osallistuvasta sairaalasta tulee sekä ERCP:a aloitteleva lääkäri että ERCP -toiminnassa mukana oleva endoskopiahoitaja. Kurssi on luonteeltaan hyvin käytännönläheinen, interaktiivinen ja epämuodollinen.
Kurssille otetaan yhteensä 8 ERCP-lääkäriä ja 8 hoitajaa. Osallistujat tulevat Suomesta ja Ruotsista.
Tarkempi ohjelma julkaistaan myöhemmin.

Aika ja paikka

21.-23.3.2018, Hotel Balingsholm, Huddinge, Sweden.

Kurssikieli

Englanti

Kohderyhmä

ERCP koulutuksen alkuvaiheessa olevat lääkärit (<150 tehtyä ERCP:a) ja ERCP-hoitajat

Avataan myöhemmin

Hinta

Vielä vahvistamatta. Vuonna 2017 hinta oli 650€ lääkärille ja 450€ hoitajalle (mikäli samasta yksiköstä osallistuu sekä kirurgi että ERCP hoitaja).

Kouluttajat

Urban Arnelo, Fredrik Swahn, Antti Siiki, Johanna Laukkarinen

Lisätiedot/varaukset

antti.siiki@pshp.fi (03 311 64279), johanna.laukkarinen@pshp.fi

ESGE Days 2018

19-21.4.2018, Budapest, Hungary

www.esgedays.org

ESGE Days flyer (pdf)

The goals of the European Society of Gastrointestinal Endoscopy (ESGE) have always been underpinned by the fundamental aims of increasing quality of care, establishing guidelines for best practice and developing educational programmes.

Over the past years, the ESGE has grown steadily with regards to both scope and following. With an individual membership base approaching 2000 physicians, we feel that the time is right to launch an ESGE annual event, specifically developed with our membership base in mind. Our first congress, ESGE Days 2018, will provide an ideal interactive arena to discuss, debate and disseminate.

www.fnm2018.org

The biennial international Neurogastroenterology and Motility conference FNM 2018

Amsterdam 29.8.-1.9.2018

FNM stands for Federation of Neurogastroenterology and Motility, comprising 5 continental neurogastroenterology societies, among which the European Society of Neurogastroenterology and Motility (ESNM). The ESNM will host the congress in 2018. André Smout and Arjan Bredenoord (Academic Medical Centre, Amsterdam) are the local hosts.

The FNM congresses aim to bring basic scientists, clinicians and other interested parties together and to provide the platforms for optimal interaction between these groups. In the main 2.5-day scientific program of FNM 2018, 56 invited speakers from all over the world will provide overviews with emphasis on the latest developments. The highest scoring submitted abstracts will be programmed as oral presentations that are interspersed between the invited lectures. In addition, there will be ample time for poster sessions.

On Wednesday 29 August, preceding the main congress, a Postgraduate Course on Gastrointestinal Motility will take place. This one-day course is primarily targeted at clinicians. Eighteen world-class speakers will provide overviews of the recent developments in the field. It is possible to register for the Postgraduate Course only. There is a discounted fee for those who register for Course ánd main program.

Fellows and trainees only pay half of the registration fee, both for Postgraduate Course and main program.

www.fnm2018.org

International conference on endoscopic retrograde cholangiopancreatography

50 years with ERCP 1968-2018

The Past, The Present & The Future